Om Valje Rökeri
Vi tänker på dig som kund för att du ska få det bästa av det bästa.Varje bit fisk som säljs av oss kontrollerar vi noggrant vad gäller utseende, densitet och lukt.Hos oss får ni kvalitet med ett miljötänk som går ihop.
Historia
1986 startade fiskaren Ulf Hörnebrandt ett litet rökeri i Valjeviken.
I april 1990 köpte han ett hus en bit upp i skogen vid Siesjön och byggde där han det som idag är Valje Rökeri.
I september samma år slutade Ulf med fisket och ägnade sig helt åt rökning av ål och lax.
Fisken såldes bland annat till grossister i Göteborg. Två år senare öppnade
butiken och den goda fisken blev äntligen tillgänglig för privatpersoner.
Den första september 2006 var det Sören Köppes tur att ta över och driva Valje Rökeri framåt.
I november 2015 tog Christoffer Strandberg över Valje Rökeri, efter att först ha varit anställd i företaget under tre års tid. Det var en bra förberedelse inför ägandeskapet, då han under sin tid som anställd fick en god inblick i hela verksamheten där han fick göra allt från att beställa och hämta fisken, till att bereda och sälja den.
Rökning och saltning är två av de äldsta konserveringsmetoderna av livsmedel och på Valje Rökeri använder vi alspån och saltlake för att lyfta fram den goda smaken.
Rökeriet har två vedeldade rökugnar som hanteras manuellt, vilket kräver stor noggranhet och kunskap om hela processen för att få fram en prudukt av hög kvalitet.
Vi använder endast råvaror av högsta kvalitet används, oavsett om det
gäller färsk, fryst, lokal eller importerad fisk.
Valje Rökeri är mest känd för sina rökta produkter och erbjuder bland annat lax med olika typer av kryddning, samt en rad andra läckra alternativ som exempelvis certifierad ål, makrill och böckling. Men även annan fisk och skaldjur finns till försäljning, både färsk och frusen. Det finns även ett antal sorter med inlagd sill till försäljning under hela året erbjuder vi dessutom färsk fisk och skaldjur.
Två dagar i veckan levererar vi färsk och rökt fisk till en mängd olika butiker och grossister i södra Sverige.
Rökt lax och ål levereras även till grossister i Göteborg en gång i veckan.
Som privatperson har du möjlighet att lämna in egenfångad fisk till förädling,
välj mellan varmrökning, färskrökning eller gravning.
Certifierade enligt IP Livsmedelsförädling
och arbetar systematiskt med HAACP
för att garantera att våra produkter alltid
uppfyller de säkerhetskrav som våra
kunder har rätt att ställa.
Innehållet i denna modul är ändrat av användare
Äger du företaget?
Logga in