Om Restaurang Zorbas
Hösten 1982 startade Matheus Theodoridis och George Kalcidis restaurang Zorbas i Kalmar då med gyros som specialitet.
Vår härliga buffé
Grönsaker och sallader, vitlöksbröd, flera olika sorters kött, fisk, friterad potatis, pannbiffar, köttbullar, grillade grönsaker, tzatziki, bearnaise och varma såser... Här finns något gott för hela familjen! Läsk, mineralvatten eller lättöl finns i kranen. Nybryggt kaffe och småkakor väntar på dig när du ätit klart.
Mer om oss
Det som i dag nästan räknas som husmanskost och en naturlig del i mångas vardag var då helt nytt för Kalmarborna. Matheus och George valde att använda grillad fläskkarré och att kalla det för kebab.
–Men begreppen har ändrats med åren, berättar Matheus för KalmarPosten.
–I dag skiljer man på gyros, som görs på fläskkött, och kebab som görs på nöt eller lamm.
Grundidén är densamma, kött som grillas roterande. Matheus och George drev restaurangen
tillsammans fram till 1987 då Matheus överlät sin del till sin kompanjon. George sålde 1990-1991 till bröderna Demooch Costa Athanasiadis. Idag arbetar George med skolmat i Oskarshamn. Bröderna Demo och Costa gjorde om den grekiska tavernan till en ambitiös grekisk restaurang med fullständiga rättigheter.
–Vi arbetade hårt. Min bror hade drillats i matlagning av Josef Weichl, som på den tiden
ägde Calmar Hamnkrog.
–Det var trevliga år men det var slitigt, berättar Costa som i dag driver en spelbutik
på Kaggensgatan. Demo arbetar fortfarande inom restaurangbranschen som köksmästare. Hösten 2000 sålde bröderna till Henry Ho och Antony Huang, ägarna till dagens Zorbas.
Innehållet i denna modul är ändrat av användare
Äger du företaget?
Logga in