Om Kostverkstaden
Jag kan hjälpa dig med kostråd, vitamin- och mineralbalansering för en bättre hälsa och ett större välbefinnande.Med kranialsakralterapi kan jag göra underverk.
Ett rikare liv
Hur vi människor mår är beroende av många faktorer. Vilken genuppsättning vi har, våra kostvanor, vilket arbete vi har, hur mycket vi stressar, våra relationer, luften vi andas osv.
Många av våra vanliga åkommor kan mildras och ofta åtgärdas med rätt kost och en vitamin- och mineralbalans som passar din kropp och din livsföring.
Jag arbetar också med CST, Cranialsacral terapi och VM, visceral manipulation, som lämpar sig väl för en mängd fysiska problem, whiplashskador, huvudvärk, diskbråck, spänningar i rygg och nacke etc.
Jag har klienter som har kommit till rätta med bl.a. sömnsvårigheter, magproblem och värk. Genom kostomläggning har många närmat sig sin trivselvikt. Unna dig en långsiktig hälsoinsats.
Låt mig hjälpa dig att hitta din optimala hälsa. Eller "bara" åtgärda ditt onda.
Vem är jag
Jag har en något brokig bakgrund, men intresset för människor och mat har följt mig hela livet. Gymnasiestudierna ägnades åt teknisklinje med kemiinriktning. Därefter arbetade jag som laborant inom läkemedelsindustrin. Sedan följde studier och forskning inom humaniora. Långa tider tillbringade jag i Indien, där jag bl.a. arbetade åt den tibetanska exilregeringen. Tillbaka i Sverige igen arbetade jag med biståndsfrågor.
Under mitten av 1990-talet flyttade jag tillsammans med familjen ut på landet och började odla ätbara ting. Detta fick mina intressen för människor, näring, ätande och kroppens kemi att växa, både bildningen och bokstavligen. Nu var det dags att återigen börja studera och starta Kostverkstaden. Förutom mottagningen är jag även ute och håller föredrag och kurser.
Utbildning har jag genom; Lunds Universitet, Köpenhamns Universitet, Sverige Hälsan, Axelssons Gymnastiska Institut, Nordiska Närings och Fytoterapiskolan, Upledger Institut och Barral Institut.
Låt maten vara din medicin
Mat är vårt drivmedel, utan föda kan vi inte leva. Ofta tänker vi bara på våra smaklökar eller föda som bukfylla och kalorier, men varje del har en viktig funktion att fylla för kroppens funktion och hälsa. Alla kan äta en sundare kost.
Välj näringstäta livsmedel, helst ekologiskt odlade (KRAV), vår kropp har svårt att hantera kemikalier. Köp gärna lokalt odlade matvaror och tänk på årstid, vilka livsmedel finns här och nu. Frukt och grönsaker som är plockade omogna för att klara transporter innehåller mycket litet näringsämnen, men det kan vara gott. Undvik halvfabrikat och raffinerade produkter.
Varför är vissa livsmedel bättre än andra? Ett livsmedel värderas utifrån; näringstäthet, näringsbalans, hur lätt kroppen kan smälta och tillgodogöra sig innehållet, fettsyreinnehåll, lågt GI, dvs vilken hastighet som kolhydrater omvandlas till socker, fiberinnehåll och gifthalt.
Ring mig
0730 277341
Kostverkstadens utvalda länkar
Innehållet i denna modul är ändrat av användare
Äger du företaget?
Logga in