Om John's Place
Välkommen till John’s Place! Till det låga, väderbitna trähuset mitt på Apelvikens strand.
Huset
Restaurangen ligger så nära havet att fönsterglasen täcks av saltvatten när kulingen viner från väst. På sommaren försvinner gränsen mellan utomhus och inomhus när terrassen förvandlas till ett skuggigt paradis under tältdukarna. På vintern värmer brasan i den vackra slottskaminen från 1903.
På John´s följs inga trender. Den ombonade stämningen har byggts upp under de 25 år som Dorthe Florin har ägt restaurangen. Varje lykta, varje kudde, varje stengodstallrik du äter på, är omsorgsfullt utvald av Dorthe själv. Så har stilen på John’ s vuxit fram. Bit för bit, precis som ett kärleksfullt inrett hem.
Maten
På John’s Place tillagas maten över öppen eld. Här finns ingen fritös och inget stekbord. En enkel gasspis till de berömda såserna, det är allt. Istället är det den stora träkolgrillen som är restaurangens glödande hjärta. Detta enkla och ursprungliga sätt att tillaga mat får fram varje råvaras styrka och unika egenskaper.
Men enkelheten har ett pris. Det går inte att fuska! Att laga förstklassig mat över öppen eld kräver extraordinära råvaror. Därför är den icke förhandlingsbara regeln på John’s: Det spelar ingen roll vad det kostar, råvarorna i köket ska alltid, alltid, vara av högsta klass.
Att köttet kommer från djur som fått ströva fritt och utomhus året om är en självklarhet. Likaså att menyerna är säsongsbaserade så att råvarorna tas till vara när de är som allra bäst. Rotfrukter, grönsaker, frukt och bär – så långt det är möjligt är de ekologiskt odlade. Dorthe Florin växte upp på en av Sveriges första ekologiska bondgårdar. Det har starkt präglat hennes syn på vad som är bra mat och hon vet exakt vad hon vill ha: det bästa.
Personalen
Om den stora träkolsgrillen är John’s Place hjärta så är personalen dess själ. I köket arbetar John´s fantastiska kockar och övrig personal under ledning av Magnus Johansson. Respekt för både råvaror och miljö genomsyrar allt Magnus gör i köket. Tillsammans med hans erfarenhet och skicklighet är detta grunden för den kvalité som är John’s signum.
Alla som arbetar på John’s är handplockade och utvalda av Dorthe, utifrån lika delar kompetens och personlighet.
Ledorden är vänlighet, människokärlek och närheten till ett leende.
Innehållet i denna modul är ändrat av användare
Äger du företaget?
Logga in